Business Translation – LiveIn Press Release


ตัวอย่างงานแปลเอกสารธุรกิจ

Press Release ของ LiveIn โดยในการแปลนี้มีการปรับบริบทให้เข้ากับประเทศไทยด้วย

EnglishThai
LiveIn Continues To Propel Their Presence in Thailand

Filling empty properties, and helping homeowners and young tenants. As Thai housing market struggles continue, LiveIn innovatively meets key issues with adaptable methods to ensure steady growth and user satisfaction.
LiveIn ก้าวต่อไปอย่างมั่นคงในประเทศไทย
 
เรามาเพื่อหาผู้เช่าให้ห้องที่ยังว่าง และช่วยเจ้าของห้องและผู้เช่ารุ่นใหม่ให้ได้สิ่งที่ต้องการ แม้ตลาดที่อยู่อาศัยของไทยจะยังไม่สดใส LiveIn ตอบโจทย์ด้วยนวัตกรรมและวิธีการที่หลากหลายเพื่อรับประกันการเติบโตอย่างต่อเนื่องและสร้างความพึงพอใจให้แก่ผู้ใช้
Why the ‘outside in’ tradition isn’t working anymore
 
Major rethinking is needed. Currency upheavals and bank restrictions on mid-level borrowing have already diminished the population’s purchasing power. The pandemic delivered an additional blow for a tourism-dependent economy: travel restrictions hold back foreign buyers, who provide significant demand for condominiums. These usually run between TBH 10,000 and 50,000.
คิดแบบ outside in ไม่เวิร์คอีกต่อไป
 
เราต้องปรับเปลี่ยนวิธีคิดครั้งใหญ่ ความผันผวนของค่าเงินและข้อจำกัดของธนาคารในการปล่อยเงินกู้ระดับกลาง ทำให้กำลังซื้อของผู้คนลดลง โรคระบาดยังได้ซ้ำเติมเศรษฐกิจไทยที่พึ่งพาการท่องเที่ยวเป็นหลัก การเดินทางถูกจำกัด ทำให้ชาวต่างชาติ ผู้เป็นกลุ่มเป้าหมายหลักของคอนโดมิเนียมในราคา 10,000 – 50,000 บาทต่อเดือนหายไป 
Locals, particularly fresh graduates with a salary range of TBH 15,000 – 20,000, prefer apartments between TBH 3,000 and 5,000. These are typically smaller buildings of 5 to 10 floors, run by individual landlords in the central cities. But given the    aforementioned changes, quality affordable housing is trickier to find.ส่วนคนไทย โดยเฉพาะในกลุ่มนักศึกษาจบใหม่ ที่มีเงินเดือนอยู่ที่ 15,000 – 20,000 บาท ต้องการห้องเช่าในราคาเดือนละ 3,000 – 5,000 บาท อพาร์ทเมนต์เหล่านี้มักเป็นตึกขนาดเล็ก ขนาด 5-10 ชั้น ที่เจ้าของตึกเป็นผู้ดูแลด้วยตัวเอง อพาร์ทเมนต์เหล่านี้ส่วนใหญ่ตั้งอยู่ใจกลางเมือง ห้องเช่าในราคานี้ที่คุณภาพดีกลับหาได้ยาก ด้วยเหตุผลที่เรากล่าวไปในย่อหน้าที่แล้ว
Consequently, in 2020 the Agency for Real Estate Affairs reported that Bangkok alone contained over 100,000 empty apartments. An opaque market’s challenges are compounded by online players that offer only directory options, as well as offline players that are traditional property owners. But in bad weather, LiveIn’s approach is no house of straw.จากรายงานของศูนย์ข้อมูลวิจัยและประเมินค่าอสังหาริมทรัพย์ไทย พบว่าเฉพาะในกรุงเทพมหานคร มีห้องเช่าที่ไม่มีผู้เช่ามากกว่า 100,000 ห้อง ความท้าทายของตลาดยังรวมไปถึง ผู้ประกอบการทางออนไลน์ที่เป็นเพียงแค่นายหน้าจัดหาห้อง และผู้ประกอบการออฟไลน์ที่เป็นเจ้าของห้องจริงๆ แต่สิ่งที่ LiveIn ทำนั้น มีความน่าเชื่อถืออย่างมาก
A business model to chart new beginnings

LiveIn’s business model reimagines housing conventions to satisfy both owner and tenant needs. Its listing and renting platform makes condominiums more affordable for locals, and apartments more liveable for expatriates.
โมเดลธุรกิจที่ปฏิวัติวงการ
 
โมเดลธุรกิจของ LiveIn ได้เปลี่ยนวิธีการจัดหาที่อยู่อาศัย เพื่อตอบโจทย์ทั้งเจ้าของห้องและผู้เช่า แพลทฟอร์มของเราจัดหาและปล่อยเช่าห้องพัก ทำให้การเช่าคอนโดมิเนียมมีราคาจับต้องได้สำหรับคนไทย และทำให้อพาร์ทเมนต์น่าอยู่มากขึ้นสำหรับชาวต่างชาติ
As it has successfully done in Malaysia, LiveIn transforms single condominiums into rooms, instead of renting the unit out as a whole. This spells affordable comfort for tenants, and high tenant retention for owners. The outcome has been a >85 percent occupancy rate across all the company’s listed properties.LiveIn ต่อยอดความสำเร็จที่ประเทศมาเลเซีย ที่เราปล่อยเช่าคอนโดมิเนียมหนึ่งยูนิตที่มีอยู่หลายห้องนอนด้วยกัน โดยปล่อยเช่าแต่ละห้องนอนในนั้นแยกกัน ทำให้ราคาของห้องเช่าถูกลงสำหรับผู้เช่า และผู้ปล่อยเช่าก็มีลูกค้ามาเช่าได้มากขึ้นด้วย ความสำเร็จนี้พิสูจน์ได้จากอัตราการเช่าห้องทั่วประเทศมาเลเซียที่มีมากกว่า 85%
Furthermore, LiveIn provides an elevated apartment experience with fully furnished rooms for much less hassle and cost (for both tenants and owners). Those who would pay between TBH 15,000 – 20,000 for a condominium without facilities will find a better deal with LiveIn’s high quality apartments for only around TBH 8,000.LiveIn ยังยกระดับห้องเช่า ด้วยการแต่งห้องอย่างครบครัน ในต้นทุนที่ต่ำกว่า ได้ประโยชน์ทั้งผู้ปล่อยเช่าและผู้เช่า จากเดิมที่เคยต้องจ่ายเดือนละ 15,000 – 20,000 บาท กับคอนโดมิเนียมที่ไม่มีสิ่งอำนวยความสะดวกใดๆ เราได้มอบดีลที่ดีกว่า ดีลที่ผู้เช่าสามารถเช่าห้องคุณภาพสูงในราคาเพียงเดือนละ 8,000 บาทที่ LiveIn
Some buildings even have community managers to cater to tenants’ needs. Some also run True Gigatex, one of the fastest WiFi offers in the country. The company is actively seeking ways to uplift this service across all of its properties in future, depending on buildings’ pre-existing infrastructure and the types of upgrades made possible by them. Such refurbishments attract not only locals of diverse monthly rental ranges, but also expatriates seeking improved apartment landscapes. The result is happier tenants with affordable quality rental homes, as well as higher rental yield for owners.บางอาคารมีผู้ดูแลส่วนกลาง เพื่อตอบสนองความต้องการของผู้เช่า บางที่ติดตั้งอินเตอร์เน็ต True Gigatex หนึ่งในไวไฟที่เร็วที่สุดในประเทศ เราต้องการยกระดับคุณภาพการให้บริการของทุกอาคารอยู่เสมอ เท่าที่ทำได้ ตามโครงสร้างของอาคารนั้นๆ การปรับเปลี่ยนนี้ ไม่ได้ดึงดูดแค่ผู้เช่าชาวไทยในหลากหลายช่วงราคา แต่ยังดึงดูดชาวต่างชาติที่ต้องการห้องเช่าบรรยากาศดีอีกด้วย เราได้สร้างผู้เช่าที่มีความสุขมากกว่าเดิม กับที่พักอาศัยในราคาที่จับต้องได้ และหาผู้เช่าให้กับเจ้าของห้องได้มากขึ้นด้วย
The importance of adapting
 
The story of the Thai housing market reflects the capriciousness of circumstance. LiveIn’s goal is not only to be prepared, but to actively forecast and influence future trends and changes.
เราปรับตัวอย่างต่อเนื่อง
 
 
ตลาดของที่อยู่อาศัยในประเทศไทยผันผวนไปตามกระแสเศรษฐกิจ แต่ LiveIn ได้เตรียมพร้อมรับมือ และยังก้าวนำพร้อมทั้งสร้างเทรนด์และความเปลี่ยนแปลงใหม่ๆ อีกด้วย
Online retail has surged in Thailand in recent years, with over 36 million online shoppers in 2021. However, high cash on delivery (COD) use indicates a preference for combined digital and physical services. LiveIn’s online-to-offline (O2O) infrastructure offers users the best of both worlds. The company is one of the first few true click-and-mortar businesses: it incorporates services that can be done either online or offline.ตลาดค้าปลีกออนไลน์ในประเทศไทยเติบโตขึ้นอย่างรวดเร็วในไม่กี่ปีที่ผ่านมา ในปี 2021 มีผู้ซื้อของทางออนไลน์มากถึง 36 ล้านคน ถึงอย่างนั้น ผู้ซื้อจำนวนไม่น้อยเลือกที่จะใช้บริการเก็บเงินปลายทาง นั่นแสดงให้เห็นถึงการหลอมรวมของโลกออนไลน์และออฟไลน์ ที่ LiveIn เราให้บริการแบบ online-to-offline ที่ครอบคลุมทั้งสองช่องทาง เราเป็นหนึ่งในไม่กี่บริษัทที่ให้บริการครอบคลุมทั้งออนไลน์และออฟไลน์อย่างครบวงจร ตอบโจทย์ผู้ใช้ในทุกช่องทางอย่างแท้จริง